Interviu cu Ernst Holzheimer, director şi administrator al fabricii Prevent din Deta



„Se vede că oraşul Deta este gospodărit”



Ernst Holzheimer a preluat conducerea fabricii Prevent din Deta (fost Eybl) în urmă cu 3 ani. Fabrica avea doar 300 de angajaţi şi se confrunta cu dificultăţi serioase de supravieţuire din cauza crizei mondiale şi datorită lipsei de comenzi. După ce Prevent a preluat investiţia s-a simţit imediat o schimbare.

Domnule director cum a evoluat fabrica pe care o conduceţi în ultimii trei ani de când va ocupaţi de această investiţie?

În luna mai a anului 2009 când Prevent s-a implicat aici la Deta şi când am preluat conducerea fabricii aveam aproximativ 300 de angajaţi şi lucrurile mergeau destul de greu. Am închiriat o hală la Takata şi am început să punem pe picioare fabrica şi la începutul anului 2010 am ajuns la 950 de angajaţi după care am fost nevoiţi să mai deschidem un punct de lucru la Lugoj, pentru că la Deta nu mai găseam forţă de muncă la nivelul cerut de calificare. Suntem principalii furnizori de huse şi scaune auto pentru uzinele Volgswagen şi partenerii noştri din Germania sunt foarte pretenţioşi cu calitatea produselor.

Care este situaţia în acest moment?

Am reuşit să ne stabilizăm la peste 900 de angajaţi din care 233 sunt din Deta, iar restul vin din satele din zonă. Lucrăm în două schimburi şi suntem în permanenţă în căutare de noi angajaţi. Am început chiar un program de şcolarizare pentru cei care îşi doresc să între în echipa noastră. Viitorii angajaţi beneficiază de un program de şcolarizare. În fiecare lună avem 20 de oameni care sunt şi plătiţi pe parcursul acestui program iar la final, după ce trec de o testare, devin angajaţi permenţi, cu contract de muncă.

Cum colaboraţi cu autorităţile locale?

Avem o colaborare foarte bună cu autorităţile locale şi în special cu domnul primar Roman. Avem întâlniri periodice şi pot să vă spun că ne simţim foarte bine la Deta. Atât autorităţile cât şi oamenii din oraş ne-au ajutat şi au arătat înţelegere atunci când ne-a fost greu. Acum când ne-au crescut comenzile avem uneori nevoie de ore suplimentare şi oamenii înţeleg acest lucru şi ne ajută. Este meritul oamenilor şi al autorităţilor că acest oraş creşte. Apar investiţii noi, începe să se vadă că oraşul este gospodărit. Acum când vin clienţii la noi au ce vedea şi parcă ne simţim şi noi mândrii că activăm în acest oraş. Canalizare, drumuri, trotuare toate sunt acum modernizate şi acest lucru se vede.

Cum va implicaţi în viaţă comunităţii?

În primul rând suntem preocupaţi de viaţa angajaţilor noştri, dar nu neglijăm nici problemele comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea. Avem o grădiniţă cu program prelungit cu două grupe de copii. Oferim zilnic lapte la 200 de copii din oraş şi aici mă refer şi la copiii ai căror părinţi nu lucrează la noi. De asemenea sprijinim iniţiativele Primăriei atât cât putem din punct de vedere financiar. Am lansat împreună cu Clubul Lyons un proiect de sprijinire a copiilor care provin din familii defavorizate şi încercam să implementăm acest proiect şi aici la Deta.

Cum vedeţi evoluţiile din următoarea perioadă?

Există premize foarte bune. În privinţa fabricii noastre pot să va spun că odată cu intrarea în vigoare a noului cod al muncii avem mai multă flexibilitate în angajări şi putem să ne reglăm disponibilitatea faţă de forţa de muncă în funcţie de comenzi. E mult mai bine şi pentru oameni. În privinţa oraşului în care ne desfăşurăm activitatea eu cred că există oportunităţi foarte bune care ne vor oferi şi nouă posibilităţi de dezvoltare. Eu cred că în curând Serbia va intra în Uniunea Europeană şi acest fapt va duce la o dezvoltare a întregii regiuni.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support