“Ne-am străduit să onorăm în întregime cerințele pacienților care s-au adresat Spitalului din Deta. Ne-am făcut treaba cu profesionalism și am intrat într-o stare de normalitate în care pacienții au beneficiat de servicii la standarde înalte, fără să cumpere din banii lor medicamente sau materiale sanitare. În primele 5 luni ale acestui an, am consultat în urgență 6.500 de pacienți, am efectuat 1.700 de internări, 282 operații și 19 nașteri” ne-a spus dr Codruța Bungău, managerul Spitalului din Deta.
“Nu înțelegem de ce politica Ministerului Sănătății este de a limita drastic finanțarea spitalelor mici, așa cum suntem noi. Un simplu calcul poate demonstra gradul aberant de aglomerare al Spitalului Județean dacă toate cazurile locale le-ar fi adresate spre rezolvare. Nu contestăm competențele spitalelor județene, dar nici nu putem accepta să fim marginalizați și desconsiderați atunci când se face repartizarea fondurilor” a continuat dr. Codruța Bungău, managerul Spitalului din Deta.
“Am încercat încă de la începutul anului 2014 să atragem fonduri și din alte surse decât cele de la Casa de Asigurări. Am făcut numeroase demersuri către primăriile din jurul Detei, ai căror cetățeni îi tratăm preponderent. Doar 17% dintre pacienții internați sunt din Deta, restul fiind din satele și comunele învecinate. Sperăm că toți primarii și consiliile locale vor înțelege că această solicitare este în folosul propriilor cetățeni. Concret, de la începutul anului 2014, am primit suma de 70.000 lei de la Primăria orașului Deta, 4.000 lei de la Primăria Denta și 11.000 lei de la Primăria Moravița. Sperăm de asemenea că demersurile către ministrul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar și către autoritățile publice locale din zonă, nu vor rămâne fără ecou, altfel vom fi nevoiți să ne restrângem drastic activitatea, ceea ce va afecta în primul rând cetățenii” a încheiat dr. Codruța Bungău, managerul Spitalului din Deta. S.M.