Douazeci si cinci de echipe de bucatari amatori s-au intrecut in retete, in Bordany, localitatea maghiara infratita cu orasul nostru. Echivalentul „Ceaunului si gratarului” romanesc, concursul international din Ungaria s-a bucurat de prezenta opt echipe straine, patru din Romania si patru din Serbia. Tricolorul romanesc a fost purtat cu mandrie de echipele din orasul Deta, fiecare dintre ele prezentand cate o mancare gustoasa care a dovedit din plin abilitatile de bucatari ale celor care s-au incumetat sa intre in competitie cu maghiarii si cu sarbii. Echipa „Pensionarilor” a gatit o tocanita de porc cu mamaliga pe cartofi ,echipa „Educatoarelor” a impresionat cu niste delicioase sarmale cu mamaliguta, echipa „Mehala” s- a impus cu cel mai bun ciolan in sos picant ( Codillo), iarechipa „Prietenii” au dat lectii celor prezenti despre cum se face adevaratul ciolan cu fasole romanesc. Desi cupele au fost adjudecate de concurentii autohtoni, toate echipele invitate au primit cate un sort, o sticla de sampanie si o diploma de participare, cel mai important premiu pentru toti participantii fiind ziua minunata petrecuta alaturi de vecinii de peste granita. Edith Laszlo.