La sfârșitul lunii octombrie, concursul „Ceaunul şi grătarul” a ajuns pentru prima dată la Opatiţa, reușind să aducă în fața publicului 11 echipe pline de entuziasm în a-şi demonstra talentul culinar.
Sărbătoarea a avut oaspeţi de seamă precum orchestra Societăţii cultural-artistice „Mihai Eminescu” din Coştei, Serbia, împreună cu solista vocală Otilia Ţârcovnicu, ansamblul de dansuri populare româneşti a Casei de Cultură Deta, Ansamblul „Sveti Nikola” Deta şi Ansamblul „Margareta” Deta. Spectacolul coordonat de director al Casei de cultură, Ovidiu Ivancea, a făcut deliciul concurenţilor, dar mai ales a mulţimii de oameni prezentă în curtea Căminului Cultural din Opatiţa. Datorită diversităţii și complexității preparatelor, partea cea grea a evenimentului i-a revenit juriului format din Mozoş Ionel – inspector SANEPID Deta, Voiculescu Alexandru – consilier local al oraşului Deta și Şamanţu Gerhart – viceprimarul oraşului Deta, însă rezolvarea problemei a venit rapid, cand tuturor echipelor le-a fost înmânată, de către primarul oraşului Deta, Petru Roman, câte o diplomă cu locul 1, alături de o sticlă de vin din struguri proaspeţi şi parfumaţi.Diana Tătăruşanu.
Mulţumim echipelor pentru preparatele delicioase pe care le-au pregătit!
MESERIAŞII, Opatiţa – Gulaş de porc; Clătite ;
VÂNĂTORII DIN COŞTEI – Gulaş de vânat
BUNI LA TOATE, Opatiţa – Gulaş picant
BUCĂTARUL ISCUSIT, Opatiţa – Paprikaş de oaie
VOINŢA, Opatiţa – Papricaş de porc
SENIORII, Deta – Tocăniţă de porc cu mămăligă
GRUPA DE VÂNĂTORI, Opatiţa – Tocăniţă vânătorească
SENIORII PRICEPUŢI, Deta – Varză dulce cu carne de porc
CEAUNUL FERMECAT, Opatiţa – Ciorbă de berbecuţ; Iahnie de fasole cu ciolan
PESCARII DIN COŞTEI – Ciorbă de peşte
MEHALA – Ciorbă de burtă, Escalop de porc în sos Zingara