Primăria a fost gazdă pentru copiii din grupa mare B a Grădiniței cu program prelungit într-o vizită specială condusă chiar de primarul orașului
În cadrul activității „Oraşul meu – Deta” coordonate de educatoarele Alina Bradea şi Alina Rujan, o grupă de copii entuziaști au venit la Primăria Deta pentru a vedea cu ochișorii lor cum arată și ce fac oamenii care lucrează în slujba comunității noastre. Micuții au pășit cu încredere în sala de şedinţe a Consiliului Local unde au fost întâmpinați de primarul orașului, pregătit să răspundă întrebărilor și curiozităților copiilor. Misiunea sa nu a fost deloc simplă deoarece micuții au deschis multe teme de discuție, la care atât primarul cât și angajații din primărie prezenți la întâlnire s-au străduit să răspundă cât mai pe înțelesul tinerilor cetățeni. Copii au fost interesați să afle cum are grijă de primăria de orașul nostru și au povestit bucuroși cum s-au distrat în locurile de joacă și cum s-au bălăcit toată vara la ștrandul termal din Deta. După un îndelung şir de întrebări şi răspunsuri pe măsura aşteptărilor lor, copiii au cunoscut câteva din departamentele instituţiei, precum „impozite şi taxe”, „contabilitate”, sau „asistenţă socială”, însoţiţi fiind de către educatoarea Alina Bradea. În semn de mulţumire pentru gazde, copiii grupei mari B au venit în dar cu cântecul „Dacă vesel se trăieşte…”, iar cadoul muzical a avut efectul scontat deoarece a transmis angajaţilor primăriei un mesaj pozitiv şi o mare bucurie, în special datorită inocenţei şi sincerităţii copiilor. Micuții au plecat mulțumiți şi fericiţi cu pachetele cu dulciuri primite, cei mai mulți dintre ei spunând cu convingere că ar vrea să mai vină în vizită și anul viitor.
După ce au fost oaspeți la primărie, grupa de la grădiniță a vizitat întreg oraşul și principalele sale instituții, urmând ca odată ajunşi în sala de clasă să concureze pentru cea mai frumoasă pictură a oraşului, dar în același timp să participe la crearea unui tablou colectiv al oraşului Deta.
Activitatea „Oraşul meu – Deta” a făcut parte dintr-un proiect de 3 săptămâni, derulat de educatoarele Alina Bradea şi Alina Rujan, în cadrul căruia copiii au explorat și au descoperit teme noi precum „Eu am o familie”și „Corpul uman”. R.T.
“Miracolul oricărei copilării este că, oricât de apăsătoare ar fi împrejurările în care se petrece, sufletul copilului păstrează o inocenţă sub atingerea căreia totul împrumută ceva din farmecul unui basm, şi chiar dacă odată cu trecerea anilor, inocenţa se va pierde, ceea ce rămâne va fi memoria intactă a întâmplărilor trăite în acea vreme” a spus educatoarea Alina Bradea, una dintre coordonatoarele vizitei la primărie.