La începutul lunii noiembrie, Centrul Cultural al orașului Deta a primit invitația de a participa cu Formația de dansuri populare românești – tineret, la deschiderea unei sesiuni de lucrări a medicilor pediatrii din țară și de peste hotare, care a avut loc la Institutul de medicină din orașul de pe Bega.
Având în vedere publicul deosebit și locația de excepție, am făcut toate eforturile să reprezentăm Deta așa cum se cuvine. Pornind de la conduita exemplară, membrii formației au apărut în fața publicului cu portul popular impecabil, prestația scenică fiind de asemenea una pe măsură. După o pregătire asiduă sub îndrumarea instructorului coregraf Voicu Cătălin, formația a prezentat trei suite de dansuri populare. În deschidere a evoluat cu o suită de dansuri populare din zona banatică de câmpie, hora, sorocul și învârtita fiind deliciul publicului prezent. Reprezentativ pentru această zonă a fost și dansul de fete, mai exact hora de fete, care prin coregrafie, ținuta de dans și tinerețea artistelor au transmis invitaților o stare de bine, o stare bună dispoziție, prestația dansatoarelor fiind răsplătită cu ropote de aplauze. Partea cea mai intensă și frumoasă a spectacolului am lăsat-o la sfârșit, și-anume o suita de dansuri din zona Banatului montan. Brâul, ardeleana și doiul, caracteristice zonei de munte, toate având un ritm alert, puse în valoare prin mișcările remarcabile ale dansatorilor, au ridicat întreaga sală în picioare.
Ca de fiecare dată, doresc să mulțumesc membrilor formației pentru prestația deosebită, pentru că au reprezentat orașul nostru, fiind un exemplu de urmat pentru generațiile viitoare. Ovidiu Ivancea, director – Centrul Cultural al orașului Deta.